Hallo, ik ben Annemarie Bakker en wil me graag even voorstellen.

Een van mijn grootste passies is reizen en in de tijd van het reizen heb ik heel veel mensen mogen ontmoeten uit verschillende culturen en uit verschillende maatschappelijke lagen en het bijzondere wat mij altijd is bijgebleven tijdens het reizen is dat de mensen die volgens onze westerse standaard het minste hebben zo ontzettend gelukkig, blij en dankbaar kunnen zijn.  Ik ben ook mensen tegengekomen die uiterlijk alles hadden maar kampte met verslaving en diepe eenzaam. Wat is het toch wat mensen uiteindelijk gelukkig maakt. Dit vraagstuk is iets wat mij persoonlijk altijd heeft bezig gehouden.

Wat duidelijk is geworden is dat overtuigingen die je hebt hoe je naar jezelf en de wereld kijkt, daar je geluk ligt hoe je omstandigheden ook mogen zijn.

Maar wat als je overtuigingen en je denken je vaak belemmeren waardoor je het leven als een moeilijk ervaar, is er een manier om daar doorheen te breken?

Hier hield ik me persoonlijk mee bezig maar mijn carrière pad is niet gericht geweest op deze emotionele gedachtegang maar meer gericht op het fysieke van de mens. De laatste 15 jaar heb ik gewerkt als massagetherapeut en me vooral gericht op fysieke klachten. In het begin, als sportmasseur, leer je je te richten op de fysieke klachten veroorzaakt door fysieke overbelasting, verkeerde houding, gebrek aan beweging etc. maar hoe langer ik in het vak zit en hoe meer opleidingen ik heb gevolgd ik meer en meer ben gaan inzien dat het emotionele deel van de mens grote  invloed heeft op ook lichamelijke klachten en andersom.

De laatste jaren ben ik me meer gaan verdiepen in de emotionele kant van de persoon en heb een NLP opleiding afgerond en de TPM opleiding.

De combinatie van lichaam en emotioneel gerichte aanpak gaan heel goed samen en probeer deze te combineren. De mens is zeer complex en interessant er valt nog veel te leren.

Opleidings verleden:

1999 tot 2001 Koinonia , de school voor pastoraat

2006 TPM  Theophostic ministry van Ed Smidt

2005 – 2010 Massage en massagetherapeuten opleiding bij IVS en 1e NVVS

2019- 2020 NLP bij de eerste verdieping

2020 – 2021 TPM transformational prayer ministry